Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Πίσω απ'τα κάγκελα κι όχι μόνο τα μυαλά...

Έχω μια μανία, όταν ανοίγω τον υπολογιστή να ψάχνω στις ιστοσελίδες, τα portal και τα blogs κάτι που να μου κινεί το ενδιαφέρον να διαβάσω. Δυστυχώς, το καλοκαίρι δεν είναι καλή εποχή για κάτι τέτοιο, ακόμη και οι ειδήσεις κάνουν διακοπές, είναι ράθυμες κι αυτό είναι καλό αν πρόκειται οι όποιες ειδήσεις να είναι άσχημες. Τότε προσέχεις μερικές που σε κάνουν να γελάς και να εξοργίζεσαι συνάμα.
Συζητούσα νωρίτερα την απίστευτη γελοιότητα με ονοματεπώνυμο, την πορνοστάρ Tζ.Α., η οποία δεν γνωρίζει, όπως δήλωσε, τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί εκείνη ξέρει την Τζ.Α. που την ξέρει και όλη η Ελλάδα και όχι τον άνθρωπο αυτόν που δεν τον ξέρει κανείς!
Οϊμέ, οϊμέ! Τί ακούν τα ροζ μου αυτάκια!
Μάλιστα, δήλωσε με στόμφο ότι θα τον μηνύσει και αυθόρμητα βγήκε από μέσα μου το "μηνύστε με, μηνύστε με, σε δίκες ξεφτιλίστε με" του αγαπημένου Λάκη Λαζόπουλου. Τί λες μαντάμ, που έχει περάσει το ντεκαπάζ στα εγκεφαλικά κύτταρα, τα έχει κάνει παρανάλωμα του πυρός και αυτό που βλέπουμε για τρίχες είναι ο καπνός που βγαίνει!Δεν φτάνει που, ενώ δεν έχει καν διαβάσει τί έγραψε ο άνθρωπος στο protagon.gr, λέει, χωρίς να ξέρει το παραμικρό, ότι θα του κάνει μήνυση, αλλά μηνύει και όλους τους άλλους, όπως την παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή, που έτρεχε το μεσημέρι της Κυριακής να φυγαδευτεί από το Alter, γιατί της είχε κάνει μήνυση η ξανθιά πορνοστάρ και είχαν πάει οι αστυνομικοί να τη συλλάβουν με τη διαδικασία του αυτόφωρου!
Θα με ρωτήσετε γιατί τη μήνυσε και θα σας απαντήσω. Γιατί η παρουσιάστρια του TV Weekend είχε γράψει σε στήλη της στην εφημερίδα Αποκαλύψεις για το θέμα του υιού Ζαγορίτη μετά της ξανθιάς και σε νυχτερινά κέντρα και στο χώρο στάθμευσης του Πολεμικού Μουσείου αποδίδοντας σκοπιμότητα στις πράξεις της ξανθιάς, ώστε να επανεμφανιστεί στη δημοσιότητα μετά την έκταση που πήρε το σκάνδαλο με το ξέφρενο γλέντι στο Αβέρωφ που της πήρε πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο. Α!Να μην ξεχάσω το σημαντικότερο, την χαρακτήρισε πορνοστάρ και την προσέβαλε. Ερώτηση: Γιατί δεν είναι, τότε τί ακριβώς είναι;
Εντέλει, ποιός σοβαρός δικηγόρος ασχολείται με την ανάληψη των νομικών υποθέσεων της εν λόγω; Ποιός σοβαρός άνθρωπος συντάσσει και καταθέτει αβέρτα μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση;
Αν ήθελε να μην χαρακτηρίζεται πορνοστάρ ή πόρνη, θα μπορούσε απλούστατα ή να μην είναι ή να μην το κάνει τόσο απροκάλυπτα και με τόσο ντόρο. Αν θες να φαίνεσαι για να ανεβάσεις το κασέ σου, τότε μάθε να δέχεσαι και τα σχόλια γι' αυτό που επαγγέλλεσαι, αυτό που κάνεις και είσαι κι άσε τις μηνύσεις γι' αυτούς που έχουν σοβαρούς λόγους να τις κάνουν.
Τώρα, να ασχολείται η ελληνική δικαιοσύνη με τις ανοησίες και τις φαιδρότητες κάθε ανθρώπου με προβληματική συμπεριφορά, νοημοσύνη, συνείδηση και συναίσθηση είναι, όπως λέει και ο καθηγητής μου, ο κ. Λέανδρος για τα λάθη στις εργασίες, επιπόλαιο και τραγικό! Η ξανθιά δεν ξέρω για επιπολαιότητα, αλλά για τραγικότητα-μη σας πω είναι και τραγελαφική- χίλια τοις εκατό.
Ας αποδεχτούμε ότι σε έναν κόσμο που δέχεται να επιτηρείται, να οριοθετείται, να δανείζεται, να χρωστά, να ξεπληρώνει, να εξευτελίζεται, να σκύβει το κεφάλι, να κρύβεται στο σκοτάδι, να ζει στη σιωπή, να πνίγεται κι όμως να λέει πως όλα είναι καλά, να συνηθίζει τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, τη γκρίνια, την ανασφάλεια, να δίνει αξία στο μηδέν γιατί μόνο σ' αυτό μπορεί να δώσει και να προσπερνά τα ουσιώδη, ναι, τότε μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται σταρ μια ξανθιά πορνοστάρ, να θεωρείται είδηση μια βίζιτα κι εντέλει να μπορεί να μηνύει όλον τον κόσμο που δεν μπορεί να καταπιεί με ευκολία τόση κατάντια. Προφανώς, η ελευθερία του λόγου και η ελευθεροτυπία δεν ισχύουν πάντα και δεν γίνονται σεβαστές από όλους.

Μία υποσημείωση: Δεν αναφέρομαι στο να μπορεί ο καθένας να εξαπολύει ύβρεις και προσβολές, αλλά όταν προκαλείς να σχολιαστεί η αλήθεια των πράξεών σου δεν γίνεται να γίνει αλληγορικά, αλλά με το να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. Σ' όποιον δεν αρέσει το όνομα των δράσεών του, ας μην προβαίνει σ' αυτές. Το πρόβλημα είναι δικό του, όχι όσων τις αναφέρουν και τις αναπαράγουν λεκτικά.
Καλοκαίρι-καλοκαίρι, αλλά τουλάχιστον τα δικά μας μυαλά δεν έχουν γίνει ούτε φλαμπέ ούτε ομελέτες, αν και κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να συμβεί.
Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε πως θεωρώ αστείο να ασχοληθώ με έναν κακομοίρη υιό πολιτικού που νομίζει ότι με τις γνωριμίες και τα λεφτά του μπαμπάκα η ζωή του είναι εξασφαλισμένη και μπορεί να είναι όσο ανεγκέφαλος και ζώο θέλει, γιατί το μυαλό δεν θα του χρειαστεί ποτέ. Το θεωρώ αστείο, γιατί περιμένω τη στιγμή -που ξέρουμε όλοι ότι θα έρθει- και θα ξυπνήσει στην πραγματικότητα που δεν θα του αρέσει καθόλου, καθώς βλέπετε, εκεί δεν θα του χαριστεί τίποτε και θα πληρώσει και όλη την προηγούμενη υπερφίαλη και ανόητη συμπεριφορά του. Τότε, μπορεί και ν' αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ, τώρα απλώς μειδιώ και τον οικτίρω... όχι από ανωτερότητα, να, όμως, όταν ξέρεις ότι δεν σου συγχωρούνται όλα λειτουργείς αναλόγως-έτσι κι εγώ-, όταν νομίζεις ότι οφείλουν να σου συγχωρούνται, έχει να πέσει πολύ γέλιο κι από εκείνον... πολύ κλάμα.