Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Pour ma belle Sophie!


Να ταξιδεύεις, όπου κι αν είσαι, με την καρδιά με προορισμό ό,τι κι όποιον αγαπάς, να ανοίγεις φτερά για να γεμίζεις οξυγόνο ως το μεδούλι. Κι αν καμιά φορά νιώθεις να πνίγεσαι στην καθημερινότητα, κλείσε τα μάτια κι άρχισε να επανεφευρίσκεις τον εαυτό σου. Μπορείς να το κάνεις!
Βγες στους καινούργιους σου δρόμους κι άρχισε να χορεύεις με τον άνεμο, τύλιξε το κασκόλ σου, ρίξε την άκρη του ζωηρά πίσω απ' την πλάτη, φόρα το σκουφάκι σου αφήνοντας τις αφέλειες να πέφτουν στα μάτια κι άρχισε να χοροπηδάς με τα φορέματά σου στα νέα μονοπάτια που θα ανακαλύψεις, με άλλους ανθρώπους, νέες γνωριμίες που ίσως γίνουν σταθερές κι αν όχι, δεν έγινε και τίποτε, το παν είναι η ανανέωση στο μυαλό και την ψυχή, μια εμπειρία. Αγάπησε καινούργιες διαδρομές, κάνε καινούργια στέκια, λάμψε με το δικό σου φως σε μια πόλη που έχει συνηθίσει άλλο φωτισμό και γίνε ό,τι θες μέσα σ' ένα άγνωστο πλήθος.
Άκου την γαλλική προφορά που εγώ τόσο λατρεύω και νιώσε τη διαφορά των εννοιών μέσα σ' αυτή τη γλώσσα που τόσο αλλιώτικα γοητεύει, αλλά και τόσο αποστασιοποιεί. Άσε τον εαυτό σου να ονειρευτεί, να φτιάξει καινούργιους κόσμους, να μπαινοβγαίνει σ' αυτούς και να μην απολογείται σε κανέναν γι' αυτό. Άκου Edith Piaf Sous le ciel de Paris όταν θα είσαι κάτω από τον Παρισινό ουρανό. Kι όταν νοσταλγείς την Ελλάδα κι όσους αγαπάς άκου, μέσα σε Γάλλους και άλλους αλλοεθνείς, Χαρούλα, ή κάτι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής λαϊκής μουσικής και γέλα που στη μέση του Παρισιού τούς δείχνεις τόση Ελλάδα. Φτιάξε ένα μικρό ελληνικό νησάκι, το δικό σου, για να κάνει διακοπές η καρδιά όταν νοσταλγεί κι απόλαυσε κάθε στιγμή του ταξιδιού, γιατί η ζωή είναι στιγμές σε όποια γλώσσα κι αν τη ζεις...
Θα μου λείψεις, αλλά οι δρόμοι όταν είναι να χωρίσουν κι όταν είναι να συναντηθούν, ό,τι κι αν κάνεις αυτό που είναι να συμβεί, θα συμβεί!
Le temps apporte toutes les réponses sans avoir besoin des questions!(O χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται τις ερωτήσεις)

Να περάσεις υπέροχα, αληθινά κι ανέλπιστα ονειρικά.
Bon voyage et bonne chance, ma cherie!
Ne pas arrêter de rêver...(Mην πάψεις να ονειρεύεσαι)

"Καλό Ταξίδι"- Μακρινά ξαδέρφια

Υ.Γ. Ε, τώρα ξέρεις τί...μην τα λέω κι εδώ (je t'...)