Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Όλα γίνονται ξαφνικά...

Κι εκεί που ψάχνεις απεγνωσμένα κάτι να τραβήξει την προσοχή, το ενδιαφέρον σου, να νιώθεις δημιουργική, γίνεται αναπάντεχα κάτι και συμβαίνει ακόμη κι ασυνείδητα.
Άλλοτε πάλι εκεί που έρχεται κάτι νέο, ξαφνικό, ελπιδοφόρο, που σε γεμίζει όρεξη, χαρά, αισιοδοξία, δεν ανταποκρίνεται εντέλει στην αρχική αίσθηση και χαλάει τη διάθεση, αλλά κάτι σου δίνει. Τη γνώση, την εμπειρία, την άσκηση ν' αντέχεις στις ανατροπές, στις αναποδιές, στην απόρριψη του κόπου και της δοτικότητάς σου, στην ισοπέδωση της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης -που ούτως ή άλλως αμφιταλαντεύεται- και να συνεχίζεις προσπαθώντας να εξελίσσεσαι και να βελτιώνεσαι, χωρίς να το βάζεις κάτω. Γιατί όπως λέει κι η Ελένη Τσαλιγοπούλου:
"Ξαφνικά θα το δεις πως όλα αλλάζουν, όλα πέφτουν κι όλα φτιάχνονται ξανά. Ξαφνικά θα  το δεις πως όλα αλλάζουν, όλα αξίζουν κι όλα αρχίζουν ξαφνικά..."




Ξαφνικά- Ελένη Τσαλιγοπούλου

Κι ίσως έτσι ξαφνικά ό,τι είχε χαλάσει διορθώθηκε κι ό,τι ήταν σταθερό άρχισε να προχωρά. Ίσως απλώς έδωσε έναυσμα για κάτι καινούργιο. Αρκεί ό,τι συμβαίνει ξαφνικά είτε να είναι καλό είτε να είναι για καλό και να μπορούμε να το δούμε.

Καλό σαββατοκύριακο!

Υ.Γ, Και μην ξεχνάτε να προσέχετε τους πολύτιμους εαυτούς σας :-)