Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ες αύριον τα σπουδαία (αυτό θα πει deja vu!)


Πριν πέντε χρόνια τέτοια εποχή ζούσα μία από τις πιο δύσκολες και ψυχοφθόρες περιόδους της ζωής μου, μετρούσα με τρόμο τις μέρες μέχρι την 23η Μαΐου που θα ξεκινούσαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με πρώτο μάθημα την Έκθεση ή επίσημα τη Νεοελληνική Γλώσσα. Είχα αρρωστήσει κυριολεκτικά, δύο μέρες πριν ήμουν στο κρεβάτι με αφόρητους πόνους και τρομερή εξάντληση αποτέλεσμα του άγχους μου. Μια μέρα πριν είχα μάθημα (η τελευταία επανάληψη) με την αγαπημένη μου καθηγήτρια (και από τότε φίλη), η οποία με το που με βλέπει στην πόρτα έμεινε άναυδη με το πόσο χάλια ήταν η όψη μου, κάτωχρη, χωρίς να έχω φάει όλη μέρα απολύτως τίποτε -γιατί πού να κατέβει μπουκιά;- και με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου. Έκανε ό,τι μπορούσε να με εμψυχώσει και να με ηρεμήσει. Μόλις έφυγε ήδη άρχισα να νιώθω κάπως καλύτερα.
Όχι, το άγχος δεν εξαφανίστηκε, αλλά ένιωσα πολύ καλύτερα και ότι κάποιος με καταλαβαίνει. Ένα μήνα αργότερα δίνοντας και το τελευταίο μάθημα (Ειδικό)  που εξεταζόταν πανελλαδικά, τα Αγγλικά, η αυλαία του σχολείου και των εξετάσεων έπεσε. Δύο μήνες αργότερα θα έβλεπα το όνομά μου δίπλα σ' αυτό της σχολής που τόσο επιθυμούσα. Ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα κι έχασα λίγο από τη χαρά να το απολαύσω λόγω του άγχους, του φόβου και του πανικού μου.
Αύριο ξεκινούν οι Πανελλήνιες κι έχω έναν λόγο παραπάνω να το σκέφτομαι και να έχω μια μικρή αναστάτωση. Ένας αγαπημένος άνθρωπος αποφάσισε να ανοίξει έναν ολοκαίνουργιο κύκλο ζωής και να δώσει ξανά εξετάσεις για τη σχολή που τώρα επιθυμεί.
Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου, χωρίς άγχος, αλλά με πίστη στο όνειρο, τη θέληση και τις δυνάμεις σας. Και μην απογοητεύεστε ποτέ και για τίποτε, η ζωή είναι τόσο μικρή για να χαραμίζουμε στιγμές άσκοπα. Ο επιμένων άλλωστε νικά, μην το ξεχνάτε.
Στην αγαπημένη μου θα ευχηθώ "Καλή Επιτυχία" κι αφού έχεις όνειρο, στόχο και θέληση να το κάνεις πραγματικότητα, να πετύχεις κατευθείαν κέντρο και η θέληση να γίνει ικανοποίηση για την επιτυχία!

Το παρακάτω αφιερωμένο σε όλους όσοι ονειρεύονται, θέτουν στόχους κι έχουν βαθιές επιθυμίες για  τη ζωή και την προσωπική τους εξέλιξη!
Στα καλύτερα που έρχονται λοιπόν και στους νέους δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας! Ξανά!


"Καλή επιτυχία"  Πωλίνα