Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Κάποτε θα έχει μουσειακή αξία!


Η σύντομη καριέρα μου στο χώρο του περιοδικού τύπου μόδας -όταν λέμε σύντομη, εννοούμε δύο ημέρες, η Γαλάνη βρήκε, επιτέλους, πού πρέπει να αφιερώνει το ομώνυμο τραγούδι!- στέφθηκε με απόλυτη...απογοήτευση και βεβαιότητα ότι εγώ κι η μόδα είμαστε δύο έννοιες αντίθετες. Αν οι άνθρωποι που ασχολούνται μ' αυτήν είναι χαρούμενοι με την επιλογή τους, τότε μπράβο τους, αλλά εγώ και μόνο στη σκέψη πως θα ασχολούμαι με φορέματα Givenchy και ποιες είναι διεθνώς οι τελευταίες τάσεις της μόδας, μου έρχεται να κάνω χαρακίρι.
Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την μόδα και ειλικρινά, δεν θέλω να αποκτήσω.  Παρόλα αυτά, σέβομαι απόλυτα τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους οι συντάκτες μόδας και γενικώς, των επονομαζόμενων "γυναικείων" περιοδικών. Με τη διαφορά ότι εγώ τη θεωρώ ασήμαντο θέμα για να παίρνει τόση αξία, τουλάχιστον, στη δική μου ζωή, δουλειά και καθημερινότητα.
Θα σας παραθέσω λοιπόν, το δυσκολότερο κείμενο που έχω γράψει, όχι για άλλον λόγο, παρά γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς να περιγράψω το στιλ κάποιου, όταν και δεν ξέρω τίποτε επ' αυτού, αλλά κι όταν το θεωρώ θέμα ανάξιο συζήτησης.
Την Ευγενία Νιάρχου την ξέρετε; Το επίθετο σίγουρα το αναγνωρίζεται, εγώ πάντως μόνο αυτό ήξερα, αλλά έπρεπε να γράψω για το στιλ της. Ορίστε λοιπόν:

Στην περίπτωση που ούτε εσείς τη γνωρίζετε η Eugenie Niarchos είναι η εικονιζόμενη

Η 25χρονη Ευγενία Νιάρχου, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Παρίσι, όπου σπούδασε Ιστορία της Τέχνης. Ήταν αναπόφευκτο, επομένως, να επηρεαστεί από τη μόδα, η οποία έγινε τρόπος ζωής για τη νεαρή κυρία του διεθνούς jet set.

Αποτελεί διεθνές πρότυπο στυλ με επιλογές που εντυπωσιάζουν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σταθερά στα περιοδικά, sites και blogs μόδας με κάθε της εμφάνιση. Παρά το νεαρό της ηλικίας της χαίρει ήδη εκτίμησης στον χώρο και τους ανθρώπους της μόδας.
Όσον αφορά τις στυλιστικές επιλογές της, λατρεύει τα ψηλοτάκουνα -ωστόσο, δεν απαρνιέται τα kitten heels- και τις ψηλές μπότες το χειμώνα. Επηρεασμένη από τη δεκαετία του ’90 και κυρίως, το πάλαι ποτέ pop group Spice Girls, προτιμά τα ψηλόμεσα jean shorts συνδυασμένα με μαύρο opaque καλσόν. Οι επιρροές στο στυλ της πέρα από τα ‘90s, όπως η ίδια έχει δηλώσει, είναι έθνικ και chic.
Τα κοσμήματα –από σκουραλίκια και βραχιόλια μέχρι hairpieces- αποτελούν αναπόσπαστο αξεσουάρ της εμφάνισής της, με τα οποία «παίζει» αναλόγως με τη διάθεση και το στυλ που θέλει να δημιουργήσει. Η ίδια άλλωστε, μαζί με την παιδική της φίλη Gaia Repossi, ξεκίνησαν από το 2007 να σχεδιάζουν τα δικά τους κοσμήματα (η Gaia Repossi είναι κόρη του ιδιοκτήτη της εταιρείας κοσμημάτων Repossi). Η ιδιότητα της Ευγενίας Νιάρχου ως σχεδιάστρια κοσμημάτων συνδυάζεται με εκείνη του φωτομοντέλου (όπως σε φωτογραφήσεις για τις δημιουργίες της accessories designer Sophia 203, αλλά και της φίλης της, Margherita Missoni).
Μιας όμως και βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, οι επιλογές της γι’ αυτή την εποχή είναι, φυσικά, σανδάλια, crop tops και μακριές φούστες. Απαραίτητα κομμάτια ωστόσο, είναι το μαγιό –μπικίνι, βεβαίως- και το κατάλληλο καφτάνι.
Όσον αφορά την τσάντα, η επιλογή είναι σίγουρα μία ψάθινη, άκρως καλοκαιρινή, ώστε να ολοκληρώνει την εμφάνιση που θέλει να πετύχει.
Δεν είναι όμως μόνο το outfit, προτιμά έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, επιλέγοντας ως ένα από τα αγαπημένα της μέρη το Organic Avenue in NYC, για τους υγιεινούς φυσικούς χυμούς που προσφέρει.
Ο χρόνος της Ευγενίας Νιάρχου μοιράζεται ανάμεσα στις μητροπόλεις της μόδας, τη δημιουργία της προσωπικής της σειράς κοσμημάτων, τις φωτογραφήσεις και τα show των αγαπημένων της σχεδιαστών. Και καταφέρνει να κερδίζει την προσοχή των απανταχού «κοινωνών» της μόδας και του στυλ.

Το έψαξα, το έγραψα (μαρτυρώντας κι αναθεματίζοντας) και το αφήνω στα μάτια σας, χωρίς λογοκρισία, γιατί φαντάζομαι πως καταλαβαίνετε ότι δεν "ανέβηκε"ποτέ σ' αυτή τη μορφή, αλλά σε μια πολύ-πολύ διαφορετική και διορθωμένη από την αρχισυντάκτρια.

Υ.Γ. Υπάρχει και δεύτερο κείμενο -και τελευταίο, προφανώς...