Σάββατο 20 Απριλίου 2013

O "φωτεινός" κύριος Lumiere Brother στο Spame Πακέτο

Πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lumiere Brother, βρίσκεται ο Θανάσης Χριστοδούλου, ένας πολύ ευγενικός, ήρεμος, γλυκός και ενδιαφέρων συνομιλητής. Όσο για το κομμάτι του τραγουδοποιού, μόνο ταλαντούχο, δημιουργικό και ανήσυχο θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κάποιος.
Ο καινούργιος και δεύτερος κατά σειρά προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο "Twenty One" κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 2013 και είναι ένας απολαυστικός, μελωδικός και ταξιδιάρικος δίσκος. Τα κομμάτια έχουν φρέσκο ήχο με τις απαραίτητες indie pop αναφορές.
Γράφτηκαν το φθινόπωρο του 2010 μέσα σε δύο εβδομάδες και με τη μορφή που είναι σήμερα ηχογραφήθηκαν από την άνοιξη του 2011 μέχρι την άνοιξη του 2012. Το αρχικό υλικό ήταν περίπου 20 κομμάτια, ωστόσο έπρεπε να γίνει μία επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν θα αξιοποιηθούν. Κάποια από αυτά θα εξελιχθούν, θα τελειοποιηθούν και θα συμπεριληφθούν στην επόμενη δισκογραφική δουλειά.
Προτιμά να γράφει μουσική, του είναι πιο εύκολο και θα ήθελε να βρει κάποιον που να γράφει ελληνικούς στίχους για αυτό το είδος μουσικής, ώστε να του δώσει το έναυσμα και την ευκαιρία να γράψει κι εκείνος κάτι διαφορετικό μουσικά.
Δεν ανήκει σ' εκείνους που λένε πως αγαπούν όλα τα τραγούδια τους το ίδιο και μάλιστα από τον συγκεκριμένο δίσκο έχει δύο αγαπημένα, το "Beauty and the List" και το "You and your golden clock" για τα μουσικά πράγματα που σκέφτεται ότι θα ήθελε να γράψει.
Οι επιρροές του είναι οι Beatles και αμέσως μετά ο Serge Gainsbourg, όσο για το πώς θα χαρακτήριζε τη μουσική του "Twenty One" είναι ένα κράμα της μουσικής του '60 και της σύγχρονης alternative indie μουσικής.
Ακόμη, μας είπε το σκεπτικό γύρω από την ονομασία του δίσκου, μιας και το 21 είναι ένας σημαντικός αριθμός από πολλές απόψεις.
Η παρουσίαση του "Twenty One" έγινε στις 4 Απριλίου στο s.i.x. dogs και ήταν το πρώτο live μετά από ενάμιση χρόνο και είχε αρκετό άγχος, το δεύτερο έγινε στην Πάτρα μια πόλη στην οποία νιώθει οικεία, καθώς έχει δεσμούς μ' αυτή από τα φοιτητικά του χρόνια και το μουσικό του ξεκίνημα.

Το επόμενο live είναι στο Gagarin 205 το Σάββατο 18 Μαΐου με τους Κόρε Ύδρο.

Για να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτησή μας με τον Θανάση Χριστοδούλου και να απολαύσετε τα κομμάτια του δίσκου, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα κλικ: