Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Διαλογισμός, συλλογισμός και παραλογισμός, όλα μαζί σ' ένα απολαυστικό απόγευμα Παρασκευής!


Οι Baby Guru ήρθαν... Όχι ακριβώς με τον παραδοσιακό τρόπο. Για την ακρίβεια, ο Άξιος Ζαφειράκος(Sir Kosmiche) ήρθε στο στούντιο, ο Γιάννης Καρράς (King Elephant) μας άκουγε από το σπίτι και παρενέβαινε μέσω του chat στην κουβέντα, όσο για τον Γιώργο Δημάκη (Prins Obi) ένα μυστήριο καλύπτει το αν μας άκουσε και πού βρισκόταν.
Περάσαμε ένα πάρα πολύ ωραίο δίωρο μιλώντας για τη μουσική της μπάντας, την επανένωσή τους ως παρέα και τη δημιουργία των Baby Guru, τον πρώτο τους δίσκο, αλλά και πριν απ' αυτόν το διαδικτυακά διαθέσιμο Yogi Sister (vol. 1, γιατί υπήρξε και vol. 2, αμέσως μετά τον πρώτο δίσκο) και φυσικά το πρόσφατο Pieces.
Mας μίλησε για τις μουσικές επιρροές του δίσκου και καθένα από τους τρεις ξεχωριστά, το ενδεχόμενο κάποιου προσωπικού δίσκου -ο Γιώργος ετοιμάζει τώρα κάτι, ο Γιάννης έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα δίσκο, ο Άξιος θα 'θελε και το έχει κατά νου, αλλά προέχουν οι Baby Guru- και τι συμβαίνει όταν στο στούντιο του King Elephant ηχογραφείται καινούργιο υλικό...
Εκτός του Γιάννη, ο Γιώργος κι ο Άξιος ασχολούνται επαγγελματικά με άσχετα πράγματα, ο πρώτος είναι φαρμακοποιός, ο δεύτερος οικονομολόγος και ασχολείται με τα λογιστικά. Ο Γιάννης απ' την άλλη κάνει παραγωγές, αναλαμβάνει ενορχηστρώσεις και ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική.
Οι ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν αποσπάσει πλήθος θετικών σχολίων, εκείνοι παραδέχονται, απλώς, ότι ο Γιώργος απειλεί κάθε φορά ότι θα γδυθεί επί σκηνής -βέβαια, δεν το έχει κάνει ακόμη- και έχουν κάποια live προγραμματισμένα με το σημαντικότερο να λαμβάνει χώρα εκτός Ελλάδος, στην Ολλανδία στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2013 στο Eurosonic Noorderslag 2013 κι είναι ενθουσιασμένοι μ' αυτό. Η καριέρα στο εξωτερικό τους ενδιαφέρει, θέλουν να δοκιμάσουν ένα τέτοιο "άνοιγμα"και αυτή είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία.
Όσο για τη μεταξύ τους σχέση και συνεργασία, αλλά και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και την ενέργεια στα live τους, το βασικό συστατικό είναι η ειλικρίνεια, να είναι μεταξύ τους ειλικρινείς και το αποτέλεσμα αληθινό κι ειλικρινές, έτσι θα το αντιληφθεί και το κοινό.
Ο King Elephant είχε μία εξαιρετικά παιγνιώδη διάθεση στο chat, αλλά και πολύ σοβαρή όταν συζητούσε με τους υπόλοιπους για τη μουσική, τις ευκαιρίες που δίνονται σε νέους καλλιτέχνες και τις παραγωγές. Μέχρι και υλικό από ακροατή-μουσικό ζήτησε. Στο τέλος, μοίρασε αγάπη σε όλους και μας αποχαιρέτησε συγκινημένος και σίγουρα μετανιωμένος που δεν ήρθε στο στούντιο τελικά.
Κάποια στιγμή αναφέρθηκε και κάτι για μανιταρόπιτες, εμείς δεν το πήραμε πολύ στα σοβαρά. Τεράστιο λάθος... Μάθαμε ποιος φτιάχνει και πού θα βρούμε την καλύτερη μανιταρόπιτα, και όχι μόνο, ακόμη και στις 3 το πρωί!
Αν πιστεύετε ότι αυτά ήταν όλα όσα ειπώθηκαν κάνετε μεγάλο λάθος. Για περισσότερα και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες μπείτε εδώ:

Γνωρίζοντας από κοντά τον Άξιο, αλλά και την απίστευτη "τρέλα" του Γιάννη διαδικτυακά, οι Baby Guru έχουν να πουν πολλά και στη μουσική, αυτό θα το καταλάβουν καλύτερα οι γνώστες, αλλά και γενικότερα ως προσωπικότητες σ' αυτό το χώρο.
Εμάς μας έφτιαξαν σίγουρα το απεργιακό απόγευμα Παρασκευής στις 2 του Νοέμβρη!