Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η καθαρή σκέψη των No Clear Mind...

Οι No Clear Mind, μέσω των δύο εκ των μελών, Βασίλη Ντοκάκη και Λευτέρη Βολάνη, ήρθαν στο Spame Πακέτο την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και μας μίλησαν για το συγκρότημα και τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο "Mets".
Δημιουργήθηκαν περίπου μια δεκαετία πριν στα Χανιά από τον Λευτέρη Βολάνη και τον Κώστα Ρόβλια, στη συνέχεια προστέθηκε ο Βασίλης Ντοκάκης και αργότερα κι άλλοι μουσικοί, καθώς θεωρούν τους No Clear Mind μια μουσική πλατφόρμα περισσότερο, παρά συγκρότημα.
Ο πρώτος τους δίσκος διατέθηκε δωρεάν ηλεκτρονικά και η διάδοση έγινε χωρίς οι ίδιοι να κάνουν κάτι με αποτέλεσμα να έχει "κατέβει" από δεκάδες χιλιάδες ακροατές, το οποίο δεν περίμεναν ποτέ να συμβεί. Από πολλές χώρες υπήρξαν μηνύματα ανθρώπων που αγάπησαν τα κομμάτια τους και θέλησαν να το μοιραστούν με τους ίδιους, αυτό τους δίνει δύναμη και όρεξη για να συνεχίσουν.
Στην Τουρκία έκαναν τρία live πριν λίγες μέρες, τα οποία και ήταν υπερ-επιτυχημένα, τους χαροποίησε ιδιαίτερα η ανταπόκριση του κοινού, μιας και στην Ελλάδα δεν συμβαίνει το ίδιο. Δεν υπάρχει η ίδια διάδοση της μουσικής τους εδώ, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των πολλών προβλημάτων που έχει η μουσική βιομηχανία και η κατεύθυνση που δίνουν στο κοινό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Θα ήθελαν -ως όνειρο- να παίξουν με τους Radiohead, αλλά πιστεύουν πως όσο πιο γνωστό και μεγάλο είναι ένα συγκρότημα τόσο πιο δύσκολο είναι να παίξεις μαζί τους, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να εξασκούνται μουσικά όσο θα έπρεπε, ώστε να είναι έτοιμοι γι' αυτό.
 Ποτέ, όμως, δεν πρέπει να βάζεις όρια στα όνειρα θα προσέθετα...

Την Τετάρτη στις 29 Μαΐου παρουσιάζουν τον δίσκο τους "Mets" στο Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή) και την 1η Ιουνίου θα βρεθούν στο Ρέθυμνο στα πλαίσια των Hμερών Ρεθύμνου 2013 μαζί με τους Gravitysays_Ι.
Πρέπει να είστε εκεί, το γιατί θα το καταλάβετε μόλις τους ακούσετε.

Αν θέλετε να ακούσετε ακόμη περισσότερα και φυσικά, τα κομμάτια του καινούργιου δίσκου, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα απλό κλικ εδώ: