Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αλλιώτικη «Πρόβα νυφικού»: μια παράσταση για προδοσίες, γενναιότητα και δικαίωση



Η ζωή των ανθρώπων μιας μικρής πόλης αναστατώνεται, από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από ανακαλύψεις για πτυχές των ανθρώπων που γνώριζαν, αλλά και από προδοσίες και μυστικά στις σχέσεις τους. Η προδοσία που πληγώνει καθέναν είναι αυτή που για κάποιον λόγο αγγίζει ένα ευαίσθητο σημείο του. Η Ρηνούλα, όμως, είναι μια γενναία, δυνατή γυναίκα, γεμάτη χαρά, αισιοδοξία και αμείωτο ενδιαφέρον για τους αγαπημένους της ανθρώπους, ό, τι δραματικό κι αν συμβαίνει στην ίδια. Είναι εκεί, παρούσα, για όλους.
Αυτό ακριβώς θαυμάζει και η Δανάη Σκιάδη, όπως είπε την Παρασκευή 25/4, στην ηρωίδα που υποδύεται στην παράσταση «Πρόβα νυφικού» που ανεβαίνει μέχρι 1η Ιουνίου στο Rex, σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου. Ακόμη κι αν δεν δικαιώνεται βρίσκοντας την ευτυχία, για τους θεατές υπάρχει σίγουρα δικαίωση και μόνο που υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος. Για εκείνη κάτι τέτοιο έχει ιδιαίτερη σημασία.
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτησή μας εδώ:
http://www.mixcloud.com/Culturistries/%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-cultur%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-25-4-2014/