Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Οι δύο πλευρές μιας εποχής, οι δύο κόσμοι μιας χώρας μέσα από το θεατρικό πρίσμα


Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, στις 4μμ, στις Culturίστριες κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις παραστάσεις «Η Μεγάλη Χίμαιρα» και «Μη μου ξυπνάς το παρελθόν».

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» είναι το έργο του Καραγάτση που κλείνει την τριλογία «Γιούγκερμαν-Λιάπκιν-Χίμαιρα» και το οποίο φέτος, 78 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, σκηνοθετεί ο εγγονός του, Δημήτρης Τάρλοου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Το θέμα του έργου είναι η γοητεία του άγνωστου και διαφορετικού που μπορεί εν τέλει να μας συντρίψει. Ο Δημήτρης Τάρλοου θα βρίσκεται στο στούντιο την πρώτη ώρα της εκπομπής, στις 4μμ, για να μιλήσουμε για τη σκηνοθετική του προσέγγιση στο βιβλίο του παππού του και «την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση», όπως περιέγραφε σ’ αυτό.

Τη δεύτερη ώρα, στις 5μμ, αλλάζουμε θέμα, προσθέτουμε μια διαφορετική μουσική δόση, αλλά παραμένουμε στο θέατρο. Η παράσταση «Μη μου ξυπνάς το παρελθόν» που αποτελεί ιδέα του Δημήτρη Αθανασίου και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Πέμυ Ζούνη, είναι «μια ερωτική ιστορία εμπνευσμένη από τα υλικά της ιστορίας που μπόλιασαν το ρεμπέτικο τραγούδι. Με θρυλικά τραγούδια και σπάνιες εικόνες εκείνης της εποχής». Ο Δημήτρης Αθανασίου, η Κατερίνα Κουτούγκου και η Ρένα Τσουρή, έρχονται να μας μιλήσουν για ρεμπέτες και έρωτες από μια εποχή που φέρει μέχρι και σήμερα τον θολό (από γοητεία και αμφιβόλου προέλευσης καπνό) μύθο της.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 4/7, στις 4μμ, στο www.radioreboot.gr

*Στα μικρόφωνα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.