Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Δύο γυναίκες μάς βάζουν στο «Χορό Ξανά» και στο κέντρο έχουν πάντα… τη γυναίκαΤη Δευτέρα 9/3, την επομένη της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 6μμ, υποδεχόμαστε δύο γυναίκες με πολλούς ρόλους -ηθοποιοί, χορεύτριες, σκηνοθέτιδες- που ισορροπούν με χάρη και δεξιοτεχνία στις πουέντ και τα όνειρά τους.
Η Γιούλα Μπούνταλη συνέλαβε την ιδέα, έγραψε το κείμενο και σκηνοθετεί έξι πρώην χορεύτριες στην περφόρμανς «Χορός Ξανά» που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Bios και η Ευγενία Δελιαλή είναι η βοηθός σκηνοθέτη της παράστασης, οι οποίες θα μας μιλήσουν γι’ αυτή την ιδιαίτερη δουλειά.
«Ο Χορός Ξανά είναι ένα ιμπρεσιονιστικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη του χορού που βυθίζεται στο σώμα και συνεχίζει να το ορίζει ακόμα και όταν αυτό σταματήσει να χορεύει και θέλει να μείνει ακίνητο από την κούραση, την ανεργία, την ακηδία, τους τραυματισμούς, τον έρωτα, τη μητρότητα, την ηλικία. Είναι μια παράσταση για κάθε όνειρο που είχες από παιδί και κανένας δεν πίστευε ότι θα κρατήσει μια ζωή».
Οι Culturίστριες αγαπούν τις γυναίκες, όχι μόνο γιατί είναι και οι ίδιες, αλλά γιατί η γυναίκα είναι ένα αξιοθαύμαστο πλάσμα. Καταφέρνει να ισορροπεί σε εκ διαμέτρου αντίθετους ρόλους, ανταποκρίνεται με θαυμαστό τρόπο στις προσδοκίες που έχει εκείνη, αλλά και οι άλλοι από αυτήν και τέλος, διαψεύδει τις Κασσάνδρες σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο που έχει συνηθίσει να τρέφεται από αυτές.
Για τις γυναίκες, λοιπόν, θα μιλήσουμε αυτή τη Δευτέρα.
Συντονιστείτε στο www.radioreboot.gr
Σας περιμένουμε στις 6μμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου