Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Οι μέρες του Αυγούστου...

Αυτός ο μήνας θέλει να διαλέξεις τη μουσική που θα σηματοδοτήσει το soundtrack του καλοκαιριού -χωρίς περιορισμούς, όποιο αρέσει σε καθεμία/καθένα. Να δεις οπωσδήποτε μια γαλλική ταινία (κατά προτίμηση κωμωδία με μερικές ρομαντικές πινελιές και σουρεαλιστικούς διαλόγους), ακόμη καλύτερα, σε θερινό σινεμά και να γελάσεις βροντερά, αλλά και να δακρύσεις από συγκίνηση ανερυθρίαστα παρακολουθώντας την.
Να διαβάσεις βιβλία-έρωτες από συγγραφείς* που θα είναι έρωτες ζωής κι όχι απλώς του καλοκαιριού. Να δοκιμάσεις φαγητά και γλυκά που δεν ήξερες ότι υπάρχουν, αλλά θα ξετρελαθείς μαζί τους. Ν' ανακαλύψεις νέες γωνιές του κόσμου γενικά, ή έστω της πόλης και να δεις ένα ηλιοβασίλεμα σε μια σχεδόν άδεια μικρή παραλία διαβάζοντας το βιβλίο-έρωτα που λέγαμε.
Να σκεφτείς μέσα στη ραστώνη του Αυγούστου όσους αγαπάς και σου λείπουν (αλλιώς μάλλον από Σεπτέμβρη πρέπει να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα). Να περπατήσεις στην εκπληκτικά ήσυχη και με πιο αργούς ρυθμούς πόλη, χωρίς να υπάρχει λόγος -κρατώντας ένα παγωτό χωνάκι, γίνεται ακόμη καλύτερο.  
                           
Να τραγουδήσεις, έστω μία φορά, δυνατά περπατώντας στο δρόμο ενώ ακούς ένα αγαπημένο τραγούδι στο mp3 player σου, γιατί πιστεύεις ότι τα σπίτια είναι άδεια και όμως, να σε κοιτά απορημένος άνθρωπος από μπαλκόνι κι εσύ να του χαμογελάς και να συνεχίζεις, ενώ μέσα σου η ντροπή έχει χτυπήσει κόκκινο.
Να φας καρπούζι σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί σε λίγο θα αντικατασταθεί από τα φθινοπωρινά σταφύλια (δεν συγκρίνονται).
Να παρατηρήσεις ότι αρχίζει να μικραίνει η μέρα και κάτι μέσα σου να επιστρέφει στη σχολική περίοδο που σκεφτόσουν τον Σεπτέμβρη και μουρτζούφλιαζες.
Να σου έχουν λείψει οι δικοί σου, επειδή κάνετε ξεχωριστά διακοπές, και μόλις ξαναβρεθείτε να ρίξετε έναν μεγαλειώδη καβγά, έτσι για το καλό.
Να περάσεις μια ολόκληρη μέρα χωρίς να κάνεις απολύτως τί-πο-τα.
Να σου λείψουν όσα -υπό κανονικές συνθήκες- δεν αντέχεις όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Τώρα, όσον αφορά το "να ερωτευθείτε", όποια-ος το πράξει καλώς, αλλιώς, όλος ο χρόνος προσφέρεται για κάτι τέτοιο. :-)

*Μάτεσις, Κούντερα, Κορτώ, Καρυστιάνη, Καμύ, Σάλιντζερ, Ζατέλη...
                        
                        
          Marvin Gaye and the Grant Lazlo orchestra - I heard it through the grapevine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου