Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα έχουμε -διεστραμμένο- χιούμορ...

Ούτε να το ΄ξερα, στοίχημα έπρεπε να βάλω να κερδίσω και τίποτε σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Το έλεγα, να δείτε που ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κι ο Πλεύρης θα πάρουν υπουργεία και θα κλάψουνε μανούλες!Ε, κλάψτε, γιατί εκτός από τον ΟΥΚά Πλεύρη οι έτεροι δύο πήραν υπουργείο!
Βέβαια, εγώ στοιχημάτιζα ότι ο Γεωργιάδης θα μπει στο Παιδείας, έτσι για να μην αφήσει τίποτε όρθιο, ο Βορίδης στο Δικαιοσύνης και ο Πλεύρης στο Εθνικής Άμυνας.
Παραδεχτείτε το, τόσο σωστός συνδυασμός αντικειμένου και προσωπικότητας δεν θα μπορούσε να γίνει. Ευτυχώς, όμως που και η Παιδεία γλίτωσε και η Άμυνα και η Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, δεν τη γλίτωσαν την κατραπακιά το Υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο υφυπουργός (αχ, θα τρελαθώ...) είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε θέματα ναυτιλίας (για να σωθεί η υπόλοιπη ανάπτυξη και να ζήσει δραματικές στιγμές η ναυτιλία για την οποία τόσο φημιζόμαστε οι Έλληνες), ούτε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο οποίο υπουργός από τη σήμερον αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης (τον κάνανε και υπουργό, τον κάνανε και υ-πουρ-γό!!!ε, όχι αρκετά χτυπήματα δέχτηκα) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Αστέριο Ροντούλη(τρομακτική φιγούρα, παέι η αγροτιά, πάει η αγροτιά!).
Θα κάνω την πρότασή μου έστω και κατόπιν εορτής και θα πω ότι αν σώνει και καλά έπρεπε να συμμετάσχει βουλευτής του ΛΑΟΣ ας ήταν ο Βαϊτσης Αποστολάτος, που θα μπορούσε να μπει είτε στο Υγείας (σεξολόγος είναι ο άνθρωπος, ξεεέρει), είτε στο Εργασίας (σεξολόγος είναι ο άνθρωπος, ξεεεέρει, ξαναλέω).Θα κάνει ατμόσφαιρα, θα ασχοληθεί με την ψυχική και σεξουαλική υγεία των πολιτών και μετά κανείς άρρωστος, όλοι υγιείς και ευτυχισμένοι! Για να μην πω για τη σύσφιξη -εργασιακών- σχέσεων και τί ωραία που θα λύνονταν όλα. Αλλά δεν με ρώτησε κανείς να κάνω την πρότασή μου, να δεις τί ωραία! Τώρα, καθίστε με τον μπουμπούκο που έκανε επιτέλους τη μπουμπούκα του κυρία υφυπουργού, τον Βορίδη που και κρύος είναι(βορί-δης γαρ) και αντιερωτικός και τον Ροντούλη που κοιτώντας τον ξέρεις πώς μοιάζει ο ιός της γρίπης! Αν ήταν βουλευτής κι ο Ψινάκης, θα είχα δύο προτάσεις να κάνω, αλλά είναι μόνο ένας απλός δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων. Κι έτσι χάνονται λαμπρές στιγμές της ελληνικής Ιστορίας. Άμα δεν είναι ευφάνταστος ο άνθρωπος, δεν σκέφτεται ανοιχτόμυαλα!

Για να δείτε τί πήραμε και τί χάσαμε!
Και για σοβαρευτώ λίγο (που λόγω της τραγελαφικής κατάστασης μού είναι ομολογουμένως αρκετά δύσκολο) δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα υπάρξει κυβέρνηση με συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα ότι θα έχουμε και υπουργό από το κόμμα αυτό (τί άλλο θα ζήσουμε πια!). Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα συζητήσεων επί συζητήσεων, από μια σωρεία γεγονότων απόλυτης γελοιοποίησης εντός(κυρίως) κι εκτός χώρας, από έναν διαρκή πόλεμο νεύρων, από την απόλυτη κατάντια να μην μπορούν οι πολιτικοί άνδρες (κατ' ευφημισμόν) του τόπου να παραμερίσουν τον εγωισμό και τα κομματικά τους συμφέροντα και να βρουν μια λύση, την όσο το δυνατόν καλύτερη, για να βοηθήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους της, το λαό της έχουμε μια "κυβέρνηση ενότητας", αυτή την κυβέρνηση τέλος πάντων. Δημοσιογράφοι 5 μέρες δεν κοιμήθηκαν, επι εικοσιτετραώρου βάσεως ήταν έξω από τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και τα γραφεία των κομμάτων. Έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι ήταν αγκαλιά με ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και υπολογιστές για να μαθαίνουν τί γίνεται διαρκώς. Κάπου ανάμεσα στην εθνική μας παράνοια, στην ψυχική μας εξόντωση, βρίσκονταν και η διεθνής κατακραυγή και γελοιοποίηση. Οι Έλληνες δεν μπορούν να αποφασίσουν, δεν καταλαβαίνουν τί γίνεται, μας κοροϊδεύουν, εμείς τους δίνουμε οικονομική βοήθεια από τους φόρους των Ευρωπαίων πολιτών κι αυτοί χρονοτριβούν σαν να ζουν σε άλλο πλανήτη, χάος επικρατεί σ' αυτή τη χώρα, θα τους διώξουμε από το ευρώ αν δεν αποφασίσουν κι άλλα πολλά. Μέχρι που γίναμε και ριάλιτι στη Βρετανία, καθώς είμαστε η χώρα της διαφθοράς, της τεμπελιάς, της καλοπέρασης, της απάτης, της κλεψιάς. Αυτά είμαστε; Όχι, εγώ πιστεύω πως έχουμε μια δόση από όλα αυτά και κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αδιανόητες καταστάσεις, αλλά δεν είμαστε αυτά. Είμαστε μια χώρα με πολίτες που δουλεύουν περισσότερες ώρες, σε δυσκολότερες συνθήκες και με λιγότερα μέσα απ' ό,τι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, πληρωνόμαστε λιγότερο για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και τα προϊόντα είναι ακριβότερα σε σχέση με άλλων χωρών όπου οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι. Ο Έλληνας ευθύνεται για την ψήφο του τα τελευταία τριάντα χρόνια, για τις επιλογές του και τη νοοτροπία του "να βολευτώ κάπου", μια νοοτροπία όμως που προέρχεται από την ανασφάλεια που αισθανόταν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε. Ένιωσε δυσκολίες που πολλοί άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν ένιωσαν, εξαντλήθηκαν τα αποθέματά του και ζήτησε μια ζωή ήρεμη, σταθερή και με όση ευημερία του χρωστούσε η Ιστορία. Αυτό ήταν το σφάλμα, η Ιστορία δεν μας χρωστά, την Ιστορία τη γράφουμε και τη διαμορφώνουμε εμείς. Άλλες φορές σταθήκαμε αφελείς κι άλλες κωφεύαμε, γιατί ήταν βολικό, αυτό είναι ένα από τα χρέη που δημιουργήσαμε κι αυτό πληρώνουμε τώρα.
Μόνο που πια είναι αργά για να ξεφύγουμε από τον τοκογλύφο...
Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και επαγγελματίας, είναι κι ένα πρόσωπο που συνεργάστηκε με την ολέθρια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με το κ. Σημίτη όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη. Είναι υπεύθυνος να υλοποιήσει όλα τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που συμφωνήθηκαν την 26η Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής και αυτό θα κάνει.
Γενικά πιστεύω στα θαύματα, εν προκειμένω εκτιμώ τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του σε σχέση με την παντελή έλλειψη αυτής από τους πολιτικούς μας, αλλά δεν προσδοκώ τίποτε περισσότερο. Θα φέρει εις πέρας την αποστολή του, να πιει εκ μέρους τον Ευρωπαίων κι άλλο ελληνικό οικονομικό αίμα.
Έστω και τώρα, ας ενηλικιωθούμε ως χώρα. Σας το ζητώ ειλικρινά, ας αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη, ας πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ας επιδείξουμε σοβαρότητα, ψυχραιμία, καθαρότητα σκέψης και αξιοπρέπεια κι ας αλλάξουμε την κοινωνία για να αλλάξουμε και το πολιτικό σύστημα. Εμείς το επιλέξαμε, ας του δώσουμε αυτή τη φορά την...αρνητική μας ψήφο για να αποχωρήσει.
Τρία πράγματα έδωσε ο ελληνικός λαός στον υπόλοιπο κόσμο: τη δημοκρατία, την υπερηφάνεια-ανάληψη ευθύνης και την απόλυτη απαίτηση για ελευθερία. Φτάσαμε στο σημείο να γκρεμίζονται σταδιακά και τα τρία. Είμαστε μια κατ' ευφημισμόν δημοκρατία, έχουμε πάψει να είμαστε περήφανοι, υπεύθυνοι, γίναμε περίγελος, αρνούμαστε την ευθύνη που μας αναλογεί και δώσαμε αμαχητί την ελευθερία μας σε χώρες που θεωρούν(και μάλλον έχουν δίκιο) ότι μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά και πολιτικά μας ζητήματα καλύτερα από εμάς.
Στις επόμενες εκλογές θυμηθείτε τις τρεις αυτές αξίες κι όχι το μπαμπά ή τον παππού σας που έλεγε "βρες κάπου να βολευτείς". Το ξεβόλεμα είναι το θέμα, σας το λέει μια άνεργη με πολλές-πολλές ανασφάλειες κι άγχη.
Καλό σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου