Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Βασιλιάδες, ύαινες, ελέφαντες και όλα αυτά, Παρασκευή και 13!

Ο Νεκτάριος Κουβαράς, ο εμπνευστής, δημιουργός και σταθερή αξία των His Majesty the King of Spain, βρέθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 στην εκπομπή Spame Πακέτο και μας μίλησε για πολλά και διάφορα γύρω από τη μουσική.
Αρχικά, αναφερθήκαμε στο ξεκίνημα τους, που για την ακρίβεια αποτελούνταν από...τον Νεκτάριο. Μετά έγιναν τρίο και από το 2010 είναι μια εξαμελής μπάντα με αλλαγές, αποχωρήσεις και νέες αφίξεις, λόγω σπουδών και "ξενιτιάς".
Τα μουσικά γούστα των μελών διαφέρουν αρκετά, όπως και οι πορείες τους,  συνθέτοντας ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Η διαδικασία ως την κυκλοφορία του δίσκου είχε δυσκολίες, αλλά και σημαντικές εμπειρίες. Μία εξ αυτών, η συνάντηση και συνεργασία με τον παραγωγό του δίσκου, King Elephant ή κατά κόσμον Γιάννη Καρρά. Ο τρόπος που δουλεύει και πόσο παθιασμένος είναι με τη μουσική, τους έκανε εντύπωση, αλλά τους γέμισε με ενέργεια κι ενθουσιασμό.
Τα live είναι μια άλλη ιστορία, ωραίες στιγμές, με άγχος, συναντήσεις και γνωριμίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους και πάνω απ' όλα, αξέχαστες στιγμές.
Μας είπε μερικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια, όπως για το Mustafa που γράφτηκε για έναν γείτονά του, αλλά και για τους μουσικούς που αγαπά. Και για εκείνους που δεν αγαπά, βεβαίως...
Τα επόμενα σχέδια δεν είναι κάτι σίγουρο, τα μέλη του γκρουπ σκορπίζουν στο εξωτερικό για σπουδές και κάποιοι μένουν πίσω, περιμένοντας τα Χριστούγεννα για ένα live και την προετοιμασία του δεύτερου δίσκου, που ήδη υπάρχει στο μυαλό τους.
Ο Νεκτάριος μας είπε πολλά κι ενδιαφέροντα σε μία δίωρη κουβέντα με παρέα τα τραγούδια του πρώτου δίσκου των His Majesty the King of Spain με τίτλο "Hyena". Ένα κι ένα, ιδίαιτερα και πολύ ωραία. Ό,τι πρέπει για θερινή χαλάρωση!
Κι έτσι ξορκίσαμε τις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις, κλείνοντας ευχάριστα και μελωδικά τη ραδιοφωνική σεζόν Παρασκευή και 13 με την παρουσία της μεγαλειότητας του βασιλιά της Ισπανίας, παρέα με μία ύαινα που παρήχθη από έναν βασιλιά ελέφαντα...
Εντάξει, έχουμε ξεπεράσει τα όρια του μεταφυσικού, αλλά λόγω ζέστης, κυρίως, τα όρια της πραγματικότητας!
Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή εδώ:
http://www.mixcloud.com/SpamePaketo/his-majesty-the-king-of-spain-spame-13-7-2012/

Και καλό μας καλοκαίρι!