Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Ο Στέλιος Μάινας σε μια συζήτηση με αφορμή την παράσταση «Τίρζα» που κατέληξε σε μια προβληματική για τις δυτικές κοινωνίες

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, ο Στέλιος Μάινας βρέθηκε, για μία ώρα, στην εκπομπή "Culturίστριες" και το Radio Reboot (www.radioreboot.gr) για να μας μιλήσει για την παράσταση "Τίρζα" , στην οποία πρωταγωνιστεί, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και ανεβαίνει στο θέατρο Ιλίσια.
Πώς ο σύγχρονος άνθρωπος αντεπεξέρχεται στα μέτωπα που ανοίγονται -κι ίσως ο ίδιος ανοίγει-, για το "τέρας" που όλοι κρύβουμε μέσα μας και περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να εμφανιστεί, για την σχέση διεκδίκησης μεταξύ πατέρα και κόρης, τον φόβο της αλλαγής και της εξέλιξης των γενεών και τα ερωτήματα που γεννώνται, αλλά μένουν αναπάντητα.
Τέλος, γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος, που μοιάζει ανεξάρτητος κι αυτάρκης, μένει σε μια νοσηρή κι εξευτελιστική σχέση; Ίσως, γιατί τελικά δεν είναι ούτε αρκετά ανεξάρτητος, ούτε αυτάρκης...
Επίσης, αναφέρθηκε στην παράσταση "Πόλη" της Λούλας Αναγνωστάκη που σκηνοθετεί αυτή την περίοδο και θα ανέβει στο θέατρο "Επί Κολωνώ" από 10 Φεβρουαρίου.

Όσοι δεν καταφέρατε να ακούσετε ζωντανά, μπορείτε στο mixcloud της εκπομπής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου