Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι θεατρικές ομάδες «Οικείο Θέατρο» και «4Frontal» έρχονται στις Culturίστριες την Παρασκευή 14/2 στις 4μμ




Δύο θεατρικές ομάδες, ίο«Οικε Θέατρο» και «4Frontal», έρχονται να μας μιλήσουν για τις παραστάσεις τους «Κόκκινο Φωτεινό» , «Ο Μουνής» και «Φάουστ».
 Την πρώτη ώρα της εκπομπής θα φιλοξενήσουμε τους Μίλτο Δημουλή και Βασίλη Μπατσακούτσα  από την ομάδα «Οικείο Θέατρο» που θα μας μιλήσουν για τη δύναμη και τη διαχρονικότητα των κειμένων του Μπρεχτ με άξονα την παράσταση «Κόκκινο Φωτεινό». Η παράσταση δεν έχει συγκεκριμένη θεατρική στέγη, καθώς η φιλοσοφία του «Οικείου Θεάτρου» είναι να παίζουν όπου υπάρχουν άνθρωποι, είτε πρόκειται για το σαλόνι ενός σπιτιού, είτε για επαγγελματικό χώρο, είτε για σκηνή θεάτρου. Συμμετέχουν, επίσης, στο 1ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων (από 21/2 μέχρι 2/3). 

Τη δεύτερη ώρα, αλλάζουμε κλίμα και υποδεχόμαστε τους Σταύρο Γιαννουλάδη και Αποστόλη Κουτσιανικούλη από την ομάδα «4Frontal» που ανεβάζει δύο παραστάσεις αυτή την περίοδο, την παράσταση «Ο Μουνής» και τον «Φάουστ», σε ελεύθερη διασκευή για εφήβους. Αμφότερα παρουσιάζονται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου «Ο Μουνής» που πραγματεύεται τα όσα –βίαια και μη- συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών σε ένα χωριό της ελληνικής υπαίθρου τη δεκαετία του ’80, γίνεται παράσταση και θίγει την ανάγκη των ανθρώπων να διατηρήσουν την «ετικέτα» που τους έχει δοθεί, όποια κι αν είναι αυτή. 

Ο «Φάουστ» του Γκαίτε, προσεγγίστηκε μ’ έναν διαφορετικό, πιο ελεύθερο και με παιδαγωγικό άξονα, τρόπο από την σκηνοθέτιδα Τζωρτζίνα Κακουδάκη, προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα: τι θέλω να είμαι μέσα στον κόσμο που ζω; 

Οι απαντήσεις την Παρασκευή 14/2 στις 4μμ.

Συντονιστείτε στο www.radioreboot.gr

Στα μικρόφωνα η Παναγιώτα Κοντοδήμα.και η Κλεοπάτρα Γκατζάνη.