Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί-Δύο νέα θύματα της γρίπης

Δύο νεκροί σήμερα από τη νέα γρίπη. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στους 26 νεκρούς, που είχαν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, προστέθηκαν δύο ακόμη άνθρωποι. 230 σχολεία κλείνουν στην Αττική λόγω της γρίπης.

Δύο γυναίκες που είχαν προσβληθεί από τη νέα γρίπη πέθαναν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η μία εκ των οποίων, 47 ετών, δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας που να επιβαρύνουν την κατάστασή της. Το δεύτερο θύμα του ιού ήταν μια 67χρονη με ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας.
Το πρωί ανακοινώθηκε και ο θάνατος μιας 49χρονης με επιβαρυμένο ιστορικό, η οποία παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε. Η γυναίκα έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς και παχυσαρκία.
Άλλοι τρεις ασθενείς εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων. Ένας άντρας 52 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα, ένας 74χρονος με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη και μια γυναίκα 37 ετών, της οποίας το ιστορικό διερευνάται.
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού θανάτων από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, ο νομάρχης Αθηνών με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία 230 σχολείων, νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων.
Η πρόεδρος της επιτροπής πανδημίας συνέστησε τον άμεσο εμβολιασμό, όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, με στόχο να προληφθεί το πανδημικό κύμα της γρίπης που αναμένεται μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Όσον αφορά το εμβόλιο, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 110 παρενέργειες, στο σύνολο των 200.000 ανθρώπων που εμβολιάστηκαν. Η πλειοψηφία αυτών είναι ήπιες με είκοσι να αφορούν την εμφάνιση πυρετού, δώδεκα πονοκεφάλων, έξι εκδήλωσαν αϋπνίες και οι υπόλοιποι αιμωδίες. Σε μια μόνο περίπτωση καταγράφηκε παρατεταμένο τρέμουλο μετά τον εμβολιασμό. Η ασθενής όμως, έπασχε από νευρολογική ασθένεια και αναμένεται η γνωμάτευση του νευρολόγου εντός των ημερών, όπως δήλωσε η κ. Γιαμαρέλου..
Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 31 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά και δύο έγκυοι. Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι νεκροί από την νέα γρίπη θα φτάσουν τους ενενήντα. Υψηλότερη θνησιμότητα από τη νέα γρίπη παρατηρείται ως τώρα, στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών. Οι οκτώ από τους 28 νεκρούς στην Ελλάδα ανήκουν σε αυτή.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) ανακοίνωσε το πρωί πως μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει από τη νέα γρίπη 9.324 άνθρωποι. Εκ των οποίων Ευρωπαίοι είναι οι 947. Για την ακρίβεια, 250 Βρετανοί, 135 Ισπανοί, 114 Γάλλοι, 107 Ιταλοί και 61 Γερμανοί.


Πηγές Πληροφόρησης:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=108441
http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=108562
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=8338&la=1
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8716815