Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι...


Μια ολόκληρη εκστρατεία έχει ξεκινήσει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές "υπογραφές" που εάν φτάσουν ή -ακόμη καλύτερα- ξεπεράσουν το 1.000.000 η Ελλάδα έχει το δικαίωμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της επιστροφής των γλυπτών μας.
Μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι, πέρα από λαϊκισμούς, εθνικισμούς, αστειότητες και κορώνες, κάτι απλό, ήσυχο, αλλά ισχυρό κι αποτελεσματικό. Υπογράψτε για να γίνει αυτό που ονειρευόμαστε όλοι όταν βλέπουμε την Ακρόπολη, να είναι και πάλι ολόκληρη. Και πού ξέρετε; Ξεκινώντας από την Βρετανία, μπορεί η συνέχεια να είναι η Αφροδίτη της Μήλου που βρίσκεται στο Λούβρο. Δυστυχώς, η Ιστορία έδειξε ότι με το να περιμένουμε από τους πολιτικούς αποτέλεσμα πάει χαμένος ο χρόνος κι ο κόπος μας, ας κάνουμε κάτι απλό που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα και δείτε το βίντεο. Αν πειστείτε, αφήστε την υπογραφή και διαδώστε το...Γιατί δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφορά το σεβασμό απέναντι στον πολιτισμό και την Ιστορία.


Υ.Γ. Εντάξει, το είδα γιατί είναι κι ο Νίκος Αλιάγας στο βίντεο της καμπάνιας, δεν θα απολογηθώ όμως, επειδή συνδυάζω το τερπνόν(αχ, το να βλέπω τον Νίκο) μετά του ωφελίμου (τη συμβολή μου στην εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων)...όλα κι όλα!