Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στις 16 του μήνα ο Μάρτης θα γίνει... Αύγουστος!

Με πολύ μεγάλη χαρά και ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό μπορώ να σας ανακοινώσω ότι...
την Παρασκευή έχουμε επισκέψεις. Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται στο Spame Πακέτο!
Ο πολυγραφότατος, αν και πολύ νέος, συγγραφέας και αρθρογράφος Αύγουστος Κορτώ θα βρίσκεται στο στούντιο του Spam Radio την Παρασκευή 16 Μαρτίου 4-6μμ το απόγευμα στην εκπομπή Spame Πακέτο με τις Κλεοπάτρα Γκατζάνη και Παναγιώτα Κοντοδήμα.
Ο Αύγουστος Κορτώ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν…πολύ λίγα χρόνια, έκανε ένα πέρασμα από την Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, αλλά δεν του ταίριαζε το σκηνικό κι έτσι παράλληλα ανακάλυψε το ταλέντο του στην συγγραφή –την αγάπη του για τη λογοτεχνία βέβαια την είχε ανακαλύψει πολύ νωρίτερα.
Η γραφή του ιδιαίτερη, καυστική, με έντονα παιγνιώδη διάθεση, αφοπλιστική, πλήρης συναισθημάτων και πολλές φορές…πικάντικη. Ο αριθμός του έργου του εντυπωσιακός, 15 βιβλία για ενηλίκους, 9 βιβλία για παιδιά και οι μεταφράσεις που έχει εκπονήσει αριθμούν τις 30!
Έχει γράψει το σενάριο, τη μουσική και έχει ερμηνεύσει το τραγούδι της ταινίας Τεστοστερόνη (2004), το μυθιστόρημά του Αυτοκτονώντας ασύστολα (2005) ανέβηκε στο θέατρο το 2010 από τη θεατρική ομάδα «Μαύρη Γάτα» και συνεχίζει να γράφει  σε εφημερίδες, περιοδικά και τον τελευταίο χρόνο στην ιστοσελίδα www.protagon.gr
Την Παρασκευή θα προσπαθήσουμε να μπούμε και να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στο "σκοτεινό" μυαλό του μυστηριώδους κύριου Κορτώ...
Θα μιλήσουμε για το έργο του, τι τον εμπνέει, πώς ο Βαρδάρης τον οδήγησε λίγο πιο μακριά, νά όχι πολύ, μόνο από τη Θεσσαλονίκη ως… τα Εξάρχεια και πώς βλέπει ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί από την δική του οπτική. Ένας νέος άνθρωπος που αντιλαμβάνεται όλα όσα συμβαίνουν, γιατί έτυχε –ή επεδίωξε;- να ζει στην «εμπόλεμη ζώνη» των Αθηνών, πόσω δε μάλλον αν είναι και συγγραφέας, έχει σίγουρα να μας πει πολλά κι ενδιαφέροντα για τον κόσμο όπως κατέληξε να είναι.
Ακόμη, πόσο εύκολο είναι πριν καν πατήσεις τα 20 να έχεις ολοκληρώσει ένα έργο και μάλιστα να το βλέπεις να εκδίδεται. Μήπως μας κρύβει κάτι; Χμ, ήρθε η ώρα να μάθουμε τη γυμνή αλήθεια!
 Και αυτό το ιδιαίτερο και μυστηριώδες Αύγουστος Κορτώ πώς επελέγη; Είναι μια δεύτερη προσωπικότητα, το alter ego του, ένα τείχος προστασίας που του δίνει την απαιτούμενη ελευθερία ή ένα πέπλο μυστηρίου για να εξάπτει τη φαντασία του κοινού;
                                 
Αυτά και ακόμη περισσότερα θα συζητήσουμε με τον Αύγουστο Κορτώ στον αέρα του Spam Radio. Μια ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνάντηση με έναν άκρως ενδιαφέροντα άνθρωπο που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Συντονιστείτε στο www.spamradio.gr αυτή την Παρασκευή 4-6μμ και στην εκπομπή Spame Πακέτο.
Και για να μην ξεχνιόμαστε… keep spaming!

Αύγουστος Κορτώ- Χασάπικο των ζωδίων