Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ημέρα της γυναίκας, κάθε γυναίκας, σε όλο τον κόσμο...

Χρόνια μας πολλά κορίτσια! Με υγεία, χαρά, δημιουργία, σεβασμό, ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτάρκεια, πληρότητα, εξέλιξη, πρόοδο, αναγνώριση της αξίας και προσφοράς μας, αυτοπεποίθηση, δικαιοσύνη, ισότητα, ασφάλεια και πάντα υπέρλαμπρες!
Άντε και αν έχουμε όλα τα παραπάνω, τότε ο κόσμος θα πάψει να είναι ανδροκρατούμενος και θα είναι απλώς ένας κόσμος ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, οι άντρες θα αποδέχονται ή μάλλον θα θεωρούν απολύτως λογικό ότι είμαστε ικανότατες και θα δείχνουν τον σεβασμό που αξίζουμε. Σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα, γιατί ακόμη υπάρχουν αντιφάσεις, αντιθέσεις κι υποκριτικές συμπεριφορές σ' έναν κόσμο που καθιέρωσε την ημέρα της γυναίκας πριν ενάμισυ αιώνα γιατί μέχρι τότε δεν την θεωρούσε καν άνθρωπο.
Όταν πάψει να έχει νόημα μια τέτοια μέρα θα σημαίνει ότι είμαστε πράγματι ίσοι για την κοινωνία, για τους άνδρες και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Όταν δεν θα υπάρχουν γυναίκες- αντικείμενα, γυναίκες-τρόπαια, σεξουαλικά παιχνίδια και μηχανές αναπαραγωγής, όταν η 8η Μαρτίου δεν θα είναι μια μέρα που τα πολυκαταστήματα καλλυντικών θα κάνουν εκπτώσεις στις γυναίκες(!) για να εμπορευματοποιήσουν μια μέρα που έχει πολύ βαθύτερη σημασία, ούτε τα διάφορα μπαράκια και σινεμά θα έχουν ladies night...
Ακόμη δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το νόημα και η ουσία. Όταν λοιπόν δεν θα υπάρχουν γυναίκες που κακοποιούνται σεξουαλικά, σωματικά, ψυχικά, που δεν θα κουβαλούν το στίγμα ότι αυτές φταίνε για ό,τι τους συνέβη και πρέπει να σιωπήσουν, όταν δεν θα θεωρούνται κινούμενος στόχος όταν περπατούν στο δρόμο βράδυ, όταν δεν θα γίνονται κακεντρεχή και χοντροκομμένα εύκολα αστειάκια όσον αφορά την έμμηνο ρήση ή την εμμηνόπαυση, τότε ίσως να μιλάμε για μια εξελιγμένη και ίση κοινωνία. Ως τότε, σας παρακαλώ, κόψτε τις αηδίες με το σήμερα θα βγω με τις φίλες μου, γυναικοπαρέα ή σήμερα κάνουμε εκπτώσεις ελάτε κυρίες μου είναι η μέρα σας. Κάθε μέρα θα έπρεπε να είναι η μέρα μας, γιατί είμαστε άνθρωποι που ζούμε και τις 365 μέρες του χρόνου.
Χρόνια μας πολλά και όλα τα επόμενα όπως πρέπει να είναι.