Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο επισκέπτης αυτής της Παρασκευής είναι ο Νίκος Αλεξίου

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο στούντιο του Spam Radio και στην εκπομπή Spame Πακέτο θα βρίσκεται ο ηθοποιός Νίκος Αλεξίου 4-6μμ το απόγευμα, σε μια συζήτηση για το θέατρο, τον ίδιο, τα επόμενα καλλιτεχνικά του σχέδια και όσα τον επηρεάζουν.
Ο Νίκος Αλεξίου αποφοίτησε το 1978 από την δραματική σχολή Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και το 1981 από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Μιλάει 5 ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, κάτι που τον ωφέλησε στο να μεταφράσει ο ίδιος την προηγούμενη παράσταση-μονόλογο που έπαιξε και σκηνοθέτησε, το "Κόλχαας".
Έχει παίξει σε 6 ταινίες, έχει συμμετάσχει σε 28 τηλεοπτικές σειρές με πιο έντονη στη μνήμη το "Της Ελλάδας τα παιδιά" του 1993(ο γνωστός "Πλαπούτας"), ενώ πιο πρόσφατη η παραγωγή της ΕΤ1 "Καρυωτάκης" του 2009. Οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει αριθμούν τις 55! Η τελευταία, η οποία και ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων της την Κυριακή 1η Απριλίου, είναι "Ο χορός του θανάτου" του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, για την οποία σας έχω μιλήσει εκτενώς σε προηγούμενη ανάρτηση(μια ομολογουμένως εξαιρετική παράσταση, σπεύσατε όσο προλαβαίνετε, θα με θυμηθείτε), ενώ ετοιμάζει έναν μονόλογο για τη συνέχεια, λεπτομέρειες επ' αυτού θα μας πει την Παρασκευή.
Εσείς δεν έχετε παρά να συντονιστείτε 4-6μμ την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο http://www.spamradio.gr/ με τις Κλεοπάτρα Γκατζάνη και Παναγιώτα Κοντοδήμα και να απολαύσετε την ενδιαφέρουσα -όπως πιστεύουμε κι ελπίζουμε- συζήτηση. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι τον κ. Αλεξίου κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μπορείτε να το κάνετε στη διεύθυνση: spamradio@yahoo.gr
 Σας περιμένουμε!