Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Spame Πακέτο με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη και την Αλεξάνδρα Κ* την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου!

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, στις 4μμ, ο μήνας ξεκινά με τη συγγραφέα και τον σκηνοθέτη της παράστασης «Να ‘ρθω μαζί σου;» που ανεβαίνει στο «104» κάθε Σάββατο και Κυριακή(από 12/1/2013). Μια παράσταση που αυτοχαρακτηρίζεται ως κωμικό ρέκβιεμ για ένα κουαρτέτο ακυρωμένων ανθρώπων σε μία αγενέστατη πόλη που καταρρέει χωρίς να τους ρωτήσει.
Η συγγραφέας του έργου Αλεξάνδρα Κ* ξεκίνησε ως ηθοποιός, στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη συγγραφή παιδικών και νεανικών βιβλίων, αλλά και θεατρικών έργων. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωνσταντίνος Ασπιώτης είναι ηθοποιός -φέτος πρωταγωνιστεί στα «Κόκκινα Φανάρια» στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου- και για πρώτη φορά αναλαμβάνει το ρόλο του σκηνοθέτη στην παράσταση «Να ‘ρθω μαζί σου;».
Πρωτογνωρίστηκαν στην Κέρκυρα, απ' όπου κατάγονται και στη συνέχεια τους ένωσε η σχολή του Κρατικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. Χάθηκαν, ξαναβρέθηκαν, ήθελαν να συνεργαστούν χρόνια, η Αλεξάνδρα πήγε για περαιτέρω σπουδές στην Αμερική κι επέστρεψε, ξέροντας πως δεν θέλει πια να είναι πάνω στη σκηνή, αλλά να γράφει γι' αυτούς που είναι πάνω. Ο Κωνσταντίνος παραμένει πιστός στην υποκριτική, μόνο που πια φλερτάρει έντονα και με τη σκηνοθεσία. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις(μία εκ των οποίων: "Bossa Nova" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με τον οποίο ξανασυνεργάζεται στα "Κόκκινα Φανάρια" του Εθνικού), αλλά και σειρές και παραμένει πιστός στην τέχνη.
                  
Οι δύο νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες έρχονται να μας μιλήσουν για την παράσταση, τους ανθρώπους που διαφέρουν, όπως κι οι κόσμοι από τους οποίους προέρχονται, πώς προέκυψε η ιδέα γι’ αυτή τη δουλειά, τη συνεργασία τους, τι θέλουν να τονίσουν και να προβάλλουν μέσα από την παράσταση, ποιες είναι οι διαδρομές τους, αλλά και όσα ονειρεύονται για τη συνέχεια.
Κι ίσως να μας απαντήσουν στο ερώτημα: Τελικά, η Αθήνα είναι όντως μια αγενέστατη πόλη;
Για να μάθετε την απάντηση και όχι μόνο, συντονιστείτε την Παρασκευή 1/2 στις 4μμ στο www.spamradio.gr
Σας περιμένουμε!
Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.