Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

"Η ιστορία των σκύλων" σε περιορισμένες -δωρεάν- εμφανίσεις!

Μια ενδιαφέρουσα, φρέσκια, δωρεάν και περιορισμένων παραστάσεων θεατρική παράσταση(ναι, συντακτικά πάσχει έτσι όπως το βλέπω κι εγώ, αλλά προσπεράστε το!) θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα στο Στούντιο Λήδρα στην Πλάκα με τον τίτλο "Η ιστορία των σκύλων".
Καλά διαβάσατε, περιορισμένες μεν, αλλά και δωρεάν, δεν στοχεύουν στο κέρδος, αλλά στην καλλιτεχνική τους έκφραση (και πράττουν σωστά).
Οι άνθρωποι-πολυεργαλεία είναι ο Αντρέας Ψύλλιας και ο Σπύρος Γεωργακόπουλος, οι οποίοι έχουν κάνει τη μετάφραση και διασκευή του έργου, υπογράφουν τη σκηνοθεσία και ερμηνεύουν επί σκηνής! Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου ο ένας, επαγγελματίας ηθοποιός ο άλλος αποφάσισαν να αποδείξουν στην πράξη τη σχέση τους με τον πολιτισμό.
Είχα τη χαρά να δω και στο παρελθόν παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ένας εκ των δύο και σας λέω ότι με εξέπληξε ευχάριστα, καθώς δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο άνθρωπος, τον οποίο συναναστρέφομαι τόσα χρόνια στη σχολή, μπορεί να μεταλλαχθεί τόσο πολύ και κυρίως, τόσο πειστικά πάνω στη σκηνή.
Θα πάω εννοείται να δω τί έχουν ετοιμάσει τα παιδιά, ώστε να έχω ιδίαν άποψη, αλλά οφείλω να υπογραμμίσω ότι θα είναι μόνο για τέσσερις παραστάσεις, στις 5, 6, 9 και 10 Ιουνίου. Μην το χάσετε!
Είναι άλλωστε 5 λεπτά από το σταθμό του μετρό Ακρόπολη και 10 λεπτά από το σταθμό στο Μοναστηράκι και διαρκεί μόλις 50 λεπτά.
Σας παραθέτω το δελτίο τύπου και τον σύνδεσμο για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η θεατρική ομάδα "Kongs - Emneme" παρουσιάζει το έργο "Ή ιστορία των σκύλων", βασισμένο στο "Zoo story"του Edward Albee, στο studio Λήδρα. Παραστάσεις 5 - 6 και 9 - 10 Ιουνίου 2012.
Μετάφραση - Διασκευή - Σκηνοθεσία - Ερμηνεία:
Γεωργακόπουλος Σπύρος
Ψύλλιας Αντρέας


"Κάθε φορά που συναντιόμαστε, σταματάμε και κοιτάμε ο ένας τον άλλο με λύπη και καχυποψία μαζί, και ύστερα προσποιούμαστε τους αδιάφορους. Περνάει ο ένας δίπλα στον άλλο νιώθοντας ασφάλεια. Υπάρχει κατανόηση. Είναι θλιβερό, αλλά πρέπει να παραδεχθείς πως υπάρχει κατανόηση. Κάναμε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουμε και είχαμε αποτύχει. Αυτός τρώει ακόμα σκουπίδια κι εγώ έχω εξασφαλίσει το μοναχικό αλλά ελεύθερο πέρασμα από μπροστά του."
Ώρα έναρξης 21:00 (διάρκεια έργου 50 λεπτά)
Είσοδος ελεύθερη.
Έξοδος, κουτί οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας. (Σουβλάκια και τσιγάρα για την στρατιωτική θητεία που έπεται) :)
Παραστάσεις 5 - 6 και 9 - 10 Ιουνίου 2012.
https://www.facebook.com/events/392653207444119/