Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Για μια Ελλάδα που αγνοεί τους ανθρώπους βλακωδώς...

Ένα κείμενο του Μάνου Λαμπράκη για τη Φλέρυ Νταντωνάκη, μούσα του Μάνου Χατζιδάκι και μοναδική φωνή. Ένα κείμενο που αποδεικνύει πόσο εύκολα ξεχνάμε και προσπερνάμε τους ανθρώπους, με πόση ευκολία ανεβάζουμε το μέτριο και καταποντίζουμε το ευγενές. Κι έπρεπε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να βρει την αναγνώριση που της αξίζει... Αργά, πολύ αργά.
http://www.exostispress.gr/Leaving%20Greece-398

Για όσους ακόμη την αγνοούν ας ακούσουν το κάτωθι:
Φλέρυ Νταντωνάκη και Δημήτρης Ψαριανός- Τα λιανοτράγουδα 

2 σχόλια:

 1. Σχόλιο για τον τίτλο.
  Το άρθρο αυτό αποδεικνύει πόσο ακαλλιέργητοι, ή μάλλον δήθεν καλλιεργημένοι, είναι οι πολιτικοί. Και οι πολιτικοί είναι εκπρόσωποι των Ελλήνων. Οσοι ακούνε ερα και έχουν δει ερτ δεν μπορεί έστω να την έχουν ακουστά. Αλλά πόσοι είναι αυτοί; Επομένως, την ξέρουν πολύ λίγοι.
  Υπάρχει η παροιμία
  "Ουδείς προφήτης στον τόπο του". Αν όχι βλακώδες,θα έλεγα λυπηρό.
  Όμως όποιος ψάχνει βρίσκει. Η ανάρτηση αυτή θσ βοηθήσει νσ την ανακαλύψουν κι άλλοι.
  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή η φωνή και η μουσική που υπηρέτησε θα έπρεπε να υπάρχουν παντού΄, όχι μόνο στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση. Είναι μια ολόκληρη ιστορία εποχών, συναισθημάτων, σκέψεων, τρόπων...
   Το να εμφανίζονται σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα οι πολιτικοί κι οι "κουλτουριάρηδες" πολίτες για να φωτογραφηθούν έχοντας εκτελέσει τα κοινωνικά τους καθήκοντα δεν συνιστά καλλιέργεια. Αυτό στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε κάποτε.
   Ευχαριστώ για το σχόλιο κι αντεύχομαι.

   Διαγραφή