Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ήρθαν τα Χριστούγεννα!

Μύρισαν και γευτήκαμε τα Χριστούγεννα, επιτέλους! Μετά από μία επιτυχή πρώτη προσπάθεια να φτιάξω σπιτικά σοκολατάκια (που εξωτερικά μοιάζουν με τρουφάκια, διότι -εκτός από τη λιωμένη σοκολάτα στην οποία τα βούτηξα- έβαλα και πολύχρωμη τρούφα) και κάποιος πρέπει να με σταματήσει ΤΩΡΑ να τα τρώω (είναι κάπως ναρικισσιστικό, αν μη τι άλλο!), έχω μπει σε κλίμα γιορτών!
Θέλω βόλτες στη γιορτινά στολισμένη πόλη, θέλω μυρωδιές από δίπλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, χουχούλιασμα, "χάσιμο" σε βιβλιοπωλεία και βιτρίνες, θεατρικές εξορμήσεις (ναι κι άλλες!), μεμονωμένες συναντήσεις με φίλους, αλλά και πιο παρεΐστικες καταστάσεις, αυστηρά, όμως, μόνο με όσους επιθυμώ, ζαχαροπλαστικό οίστρο και αποτέλεσμα που να γίνεται αφορμή να γεμίζει το σπίτι κόσμο και επιβεβαίωση για τη γεμάτη καρδιά.
Να χαμογελάμε, να είμαστε υγιείς και να απολαμβάνουμε το δικαίωμα στο όνειρο των γιορτών, γιατί αφού, ευτυχώς, ακόμη μπορούμε, πρέπει να μην το θεωρούμε ασήμαντο και περιττό. Ας το δούμε ως αυτό που είναι, ως ένα διάλειμμα από την πεζή και άγρια καθημερινότητα. Γιατί τους ανθρώπους αν δεν τους ξεχνάμε κάθε μέρα, δεν θα τους ξεχάσουμε αυτές τις 15. Αντιστρόφως ανάλογο με όσους τους θυμούνται μόνο αυτές.
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και τους ανθρώπους που θέλετε!

Παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου- Ρούντολφ το ελαφάκι 

Υ.Γ. Αυτό το τραγούδι το αγαπώ!